2021 November 2

Őszi programok

Gerhard Richter: Valós látszat

A világhírű kortárs német képzőművész, Gerhard Richter műveiből rendez kiállítást a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria, mely november 14-ig tekinthető meg. A Gerhard Richter. Valós látszat című tárlat különlegessége, hogy Magyarországon most első ízben látható a német művésznek ilyen nagyszabású, az életmű valamennyi korszakát átfogó kiállítása. A bemutatott közel 80 műalkotás hazai és nemzetközi köz-, illetve magángyűjteményekből érkezik Budapestre. A 80 alkotás között négy nagyobb, többrészes sorozat is látható a kiállításon, így összesen mintegy 200 műtárgy várja a tárlaton a látogatókat. 

A csaknem kilencvenéves művész tavaly bejelentette, hogy lezárta festői életművét, az alkotással azonban nem hagyott fel teljesen: a budapesti tárlatra például egy húsz rajzból álló sorozatot készített, amely a kiállítás első termében fogadja a látogatót.

Bódi Kinga, a tárlat kurátora azt emelte ki, hogy Gerhard Richter sokoldalú, szenzitív, sokszor önironikus művész, akit nem lehet besorolni egyetlen stílusba vagy iskolába sem, a kiállítás ezért nem is kronologikus sorrendben halad az életműben, hanem tematikus csomópontok mentén.

https://mng.hu/kiallitasok/gerhard-richter-valos-latszat/

https://24.hu/kultura/2021/08/26/gerhard-richter-magyar-nemzeti-galeria-kiallitas/

Vegan Sunday Market

A közösségi vegán piac november 14-én újra várja a Stifler Házban.

Őszi piacukon vásárolhatunk vegán sajtkülönlegességeket, sütiket, szendvicseket, chili szószokat, kézműves vegán szappanokat, krémeket és tisztálkodószereket, zerowaste termékeket, aszalt gyümölcsös tömböket, magvas szeleteket, vegán bonbonokat, nyers süteményeket és szeleteket, finom szörpöket, smoothie-kat, sós előételeket, finomságokat.

https://www.facebook.com/events/897139840952669/

Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó

A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó a visegrádi országok fenntartható fejlődéssel foglalkozó rendezvénye. Célja, hogy felhívja a közönség, különösen a fiatalok figyelmét a klímaváltozás okozta kedvezőtlen környezeti, társadalmi és gazdasági folyamatokra, illetve bemutassa, hogy ezek az emberiség jövőjét beárnyékoló változások még visszafordíthatók.

A Planet Budapest 2021. november 29. és december 5. között, egy héten keresztül számos szakmai kiállítót mutat be a visegrádi országokból, akik technológiai fejlesztéseikkel, innovatív termékeikkel és szolgáltatásaikkal segíthetik elő a fenntarthatósági fordulatot.
Közönségprogramok november 30-tól kerülnek megrendezésre.

A Planet Budapest 2021 négy tematikus eseménycsoport köré épül:

Your Planet - A Te Bolygód // Közönségprogramok a fenntarthatóságról
Az ismeretterjesztő élményközpont olyan megoldásokat mutat be, amelyek során a résztvevők átélhetnek egy lehetséges jövőt, megtapasztalhatják, hogy milyen lesz egy fenntartható világ városa, lakása, közössége, vagy energiaellátása, illetve megismerhetik a felelős fogyasztás alapjait és a fenntartható élelmiszerellátás megteremtésének fontosságát is.

Nature Friendly Development - Fejlődés harmóniában a természettel // Fenntarthatósági Expó 
A startupoktól a nagyvállalatokig bezárólag minden olyan üzleti szereplő számára lehetőség nyílik a megjelenésre, melyek a fenntarthatóság érdekében új megoldásokat nyújtanak az élhetőbb jövőért.

Heroes of the Future - A Jövő Hősei // Ifjúsági élményprogram a fenntarthatóságról
Szabadidős program 10-16 éves általános- és középiskolás diákokcsoportok számára, amelyben az ismeretterjesztés és a szórakoztató időtöltés együtt jelenik meg. 

The Universe of Sustainability - Fenntarthatóság Univerzuma // Világtalálkozó
Állam- és kormányfők, kormányzati döntéshozók, nemzetközi szervezetek elismert szakértői, valamint a tudományos- és az üzleti világ képviselői vitatják meg a fenntartható vízgazdálkodás, élelmiszertermelés, energia- és hulladékgazdálkodás, illetve a közlekedés témaköreit.

https://www.facebook.com/events/1288557318257602/

https://planetbudapest.hu/

Előző hír Következő hír

Hírek

Karácsonyi koncert és egyéb kulturális ajánlások

Nem múlhat el karácsonyi készülődés Csajkovszkij Diótörője nélkül.

Tovább

Augusztusi könyvajánló

Olvasni a strandon is jó!

Tovább

Programötletek szeptemberre

Kültéri ajánlások

Tovább

Őszi gyógynövények és gyógyhatásaik

Ősz derekán eljött a fák, bokrok terméseinek begyűjtési ideje. Ismerkedjünk meg egy kicsit közelebbről ezeknek a csodaszereknek megelőző és gyógyító hatásairól.

Tovább