2021 December 2

Karácsonyi ajánló

Advent Bazilika

12 méteres karácsonyfa, fényfestés, szelfipont, jégpálya, minőségi kézműves és gasztronómia kiállítók várják az ünnepelni vágyó látogatókat.

November 19-én, immár tizenegyedik alkalommal nyílik meg Budapest egyik legszebb ünnepi rendezvénysorozata, az Advent Bazilika. A 2019-ben Európa legjobb karácsonyi vására címet elnyert eseményt évek óta azzal az eltökélt szándékkal hozzák létre a szervezők, hogy az évvégi rendezvénydömpingből kiemelkedve, a Szent István Bazilika előtti téren semmihez sem hasonlítható ünnepi atmoszférát teremtve, minőségi időtöltést és különleges gasztronómiai kínálatot nyújtsanak a látogatóknak. 

Az Advent Bazilika területén közel 100 hazai kiállító kap helyet, akik között kézműves és gasztronómiai árusok egyaránt megtalálhatóak. Utóbbiak a közkedvelt, kizárólag kifogástalan alapanyagokból előállított ünnepi-vásári ételek mellett a rendezvény szellemiségének megfelelően számos, csak itt kapható ínyencséget is kínálnak. Így megtalálható lesz számos streetfood és barbecue fogás is, ahogyan a hazai csárda kultúra étkei is. Az ízek és illatok mellett kézműves kiállítók - népművészek, iparművészek, innovatív alkotók - is hozzájárulnak a vásár hangulatához egyedi, kézzel készített remekeikkel.

Az Advent Bazilika november 19-től január 1-ig várja az érdeklődőket Budapesten, a Szent István téren.

https://adventbazilika.hu/hu/aktualitasok/november-19-en-nyit-az-advent-bazilika

https://adventbazilika.hu/hu

WAMP karácsonyi vásár

A WAMP egy dizájn vásár, ahol magyar tervezők mutatkoznak be saját tervezésű, kisszériás termékeikkel, legyen az ruha, ékszer, kiegészítő, lakberendezési tárgy, fotó vagy akár gasztronómiai finomság. Mindezek mellett a WAMP egy olyan közösségi hely is, ahol találkozhat egymással alkotó, vásárló, fiatal, családos, kreatív szakember és érdeklődő laikus. Ahol igyekszünk megmutatni, hogy a dizájn nem egy elvont művészeti fogalom, hanem egy izgalmas lehetőség, amit becsempészhetünk a mindennapjainkba. Ahol mindenki ráébredhet, hogy van középút a fast fashion és a luxusmárkák között. A WAMP létrejötte óta kezdeményező szerepet vállal abban, hogy megmutassa a designban rejlő művészeti, gazdasági és társadalmi lehetőségeket. Célja, hogy a designt közelebb hozza a nagyközönséghez, ugyanakkor kapcsolatot teremtsen a tervezői innováció és a gazdaság szereplői között. A WAMP Magyarország egyik legnagyobb és leghosszabb ideje designnal foglalkozó magánkezdeményezéseként kiemelt hangsúlyt fektet az általa közvetített társadalmi felelősség- és értékvállalásra is.

A WAMP vásár karácsonyi időpontjai december 5, december 12 és december 19.

WAMP karácsonyi vásársorozatunk első alkalmával várunk Budapest egyik legszebb panorámájával rendelkező helyszínén, a Bálna Budapest első emeletén! 
Magyarország legrégebbi design vására most is várja azokat, akik valóban minőségi ajándékokat szeretnének a fa alá válogatni, legyen szó ötletes gyerekjátékokról, igényes print termékekről, hazai tervezők által megálmodott különleges ruhákról vagy kiegészítőkről. 
Válogassatok több mint száz alkotó egyedi design termékei közül, találjátok meg kedvenc darabjaitokat.

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-wamp-design-vasar.html

https://wamp.hu/hu/kuldetes

https://www.wamp.hu/hu

Karácsonyház

Immáron 22 éve, minden év november első napjaiban nyitja meg kapuit Gödöllőn a Karácsonyház, ami az utóbbi években nemcsak egyedi és különleges hangulatú, országos hírű karácsonyi trendbemutatóvá és vásárrá nőtte ki magát, hanem méltán vált olyan turisztikai attrakcióvá, ahová nemcsak hazánkból, de az országhatáron túlról is évente több tízezer látogató érkezik. Közösségi média lehetőségeit kihasználva stabil és nagyon aktív, 77.000 főt meghaladó követői bázist alakítottak ki, akik közül sokan évről évre visszatérő vendégeik.

https://karacsonyhaz.hu/

Előző hír Következő hír

Hírek

Sportoljunk többet 2022-ben!

Nevezzünk, eddzünk és teljesítsük a kitűzött célokat - már januárban kezdjük el a felkészülést!

Tovább

Téli kikapcsolódás

4 iglu Budapest belvárosában

Tovább

Januári könyvajánló

Sok izgalmas olvasnivaló vár ránk az idei évben is, nézzünk meg ezek közül néhányat.

Tovább

Augusztusi gasztro- és bortúra a belvárosban

Töltsünk egy felejthetetlen borkóstolós nyári estét Budapesten.

Tovább