2022 Január 2

Sportoljunk többet 2022-ben!

Telekom Vivicittá Félmaraton

Időpont: 2022. március 27.

Futhatsz akár kettő vagy három távot is az esemény vasárnapi napja alatt - nevezz az összetett távokra!

Vegyél részt a tavasz legnagyobb futóeseményén, fuss félmaratont sok ezer futótársaddal együtt.  Legyél te is ott, és döntsük meg együtt a 2019-es nevezési csúcsot!

Még nem késő nekiállni a felkészülésnek, iratkozz fel az e-edzésre.

https://www.futanet.hu/cikk/telekom-vivicitta-felmaraton-2022

40. Lidl Balaton-átúszás

2022. július 23. (esőnapok: július 24., 30., 31., augusztus 6., 7., 13., 14.)

2022-ben már 40. alkalommal rendezik meg a Balaton-átúszást. Az átúszásra vállalkozó sportemberek a már megszokott módon Révfülöpön szállnak majd vízbe, majd az 5,2 kilométeres táv megtétele után a balatonboglári Platán strandon érnek partot. A távot szabadon választott úszásnemben lehet teljesíteni, és bárki rajthoz állhat, akinek az egészségi állapota lehetővé teszi. A profi úszómúlt jól jön, de nem szükséges. Az 5.2 km-es táv célzott felkészüléssel minden kalandvágyó, úszni tudó ember számára leküzdhető. Ha mégis soknak érzed elsőre a teljes távot, várunk a 2,6 km-es féltávval.  A 2,6 km-es karika a balatonboglári Platán strandról indul és az 1300 méternél levő bójától kell visszaúszni a balatonboglári célig.

Jó tanácsok

Az 5 km teljesítéséhez szükséged lesz extra energiára, ezért az átúszás előtti napokban étkezz tudatosan, szénhidrátdúsan, de a rajt előtt ne edd tele magad. Ha lehet, 2 órával az átúszás előtt már ne egyél! Az átúszás napján kerüld a zsíros, fűszeres ételek fogyasztását, próbálj könnyen emészthető ételeket enni reggelire. Az energiatartalékolás miatt praktikus lassan felszívódó szénhidrátokkal indítani a napot (mint pl. zabpehely). Ezekkel együtt is a legkevésbé kockázatos a megszokott étkezés megtartása.

A rajt és cél közötti úszófolyosón az úszók biztonsága érdekében 25-30 méterenként vitorlások állnak majd. Ha elfáradtál, tarts szünetet, de ne pánikolj, nyugodt, egyenletes tempóban ússz oda valamelyik hajóhoz, pihenj meg, és úgy folytasd az úszást. Ha problémád akad, és nem tudod megoldani, minden esetben kérj segítséget elsősorban a hajók személyzetétől, szükség esetén úszótársaidtól.

Sikeres teljesítést!

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-balaton-atuszas.html

37. Wizz Air Budapest Félmaraton

A félmaraton “legyőzhető távolság”. Teljesítéséhez már heti 20-25 km lefutása is elég lehet. A félmaraton egy szerethető távolság is egyben. Elég hosszú, hogy nagyon büszkék lehessünk a célba érésre, de nem annyira hosszú, hogy ne látszódjon a vége.

Fuss félmaratont Budapesten, egy gyönyörű és változatos útvonalon tízezer futótársaddal együtt! Igazi városnézés futólépésben: világörökségi helyszínek, Duna-hidak, Gellért-hegy, Budai Vár, Parlament, Margitsziget, nemzetközi mezőny, felejthetetlen élmény!

Időpont: 2022. 09. 11. 8:00

Táv: 21 097,5 Méter

Helyszín: Pázmány Péter sétány, az ELTE Lágymányosi Campusa előtti útszakaszon

https://www.budapestfelmaraton.hu/felmaraton/?_gl=1*erph6k*_ga*MTY5OTgzOTMyNi4xNjQxOTEyODU1*_ga_RDTYTM1VEC*MTY0MTkxMjg1NS4xLjEuMTY0MTkxMzIzMi4w

Előző hír Következő hír

Hírek

Szeptemberi könyvajánló

Kattintson és olvassa el aktuális kínálatunk összefoglalóját.

Tovább

Bank Center Húsvét

Húsvéti kávézás

Tovább

Bank Center Elevator Gallery / 2

Csiszér Zsuzsi kiállítása

Tovább

EDDZ ÉS SPÓROLJ IDŐT VELÜNK!

20 perces személyi és cardio edzés a Bank Centerben az E-Fit-tel

Tovább