2022 Február 2

A tél utolsó hónapját is töltsük aktívan!

Mohácsi Busójárás

Február 24 - március 1. között rendezik meg a Mohácsi busójárást, a télbúcsúztató, tavaszköszöntő fesztivált.

Hazánk legrégebbi és legismertebb télűző farsangi karneválján a telet több száz maskarás és busó búcsúztatja majd Mohácson.

A színes programkínálat közül a legnépszerűbb a farsangi felvonulás, a különféle busó bemutatók, a látványfőzés és a különféle néptánccsoportok bemutatkozása.

A teljes program a mohácsi ízeket és hagyományokat hivatott bemutatni, melyet számtalan vendégelőadó programja színesít. Ételkóstolók, busóálarc faragás, műhelylátogatások, busófelvonulás és máglyagyújtás teszi színesebbé a többnapos rendezvénysorozatot.

Fedezzük fel a hazai korcsolya-és sípályákat!

Sokak kedvenc téli sportja a jégkorcsolya és a síelés, nem csak mert élvezetes időtöltés, hanem mert testileg és lelkileg is jótékony hatása van.

A korcsolya a fitness minden elemét magába foglalja. Egy egész életen át lehet űzni, akár egyénileg, akár csoportosan. A korcsolyázás erősíti a test alsó izmait, az ugrások pedig építhetik a csonttömeget. 

A korcsolyázás emellett fejleszti az egyensúlyt, rugalmasságot, gyorsaságot és a mozgékonyságot. A korizás támogatja a szív és érrendszer működését, az ízületek egészségét, átmozgatja a testet, az aerob, valamint anaerob erőkifejtések váltakozásának köszönhetően jótékony hatással van a légzőszervrendszerre, ezáltal csökkenti az asztmatikus tüneteket, fejleszti a koordinációs készséget és az egyensúlyérzéket.

Budapest számos pontján találunk műjégpályákat, így könnyen elérhető ez a szórakoztató mozgásforma. A Bank Center közvetlen közelében felkereshetjük a Szabadság téren található Belvárosi Korizót.  Csúszkálhatunk a Bálna korcsolyapályáján, illetve a Városligeti Műjégpályán, melyek mind február végéig várják a látogatókat!

A korcsolyázás mellett a síelés is kedvezően hat az egész szervezetre és a lélekre is. Igazi kikapcsolódást nyújt, élményt szerez, közelebb hoz a természethez, egyszóval a szellemi, lelki, testi felfrissülést, rekreációt szolgálja. A síelésnek számos változata ismert, mint például a lesiklás, sífutás, gyorssízés, vadsízés stb.

A folyamatos, szimmetrikus mozgás mindkét agyféltekét fejleszti, nem is beszélve a mozgáskoordinációs készségekről. A síelés az egész testet átmozgatja, mely során erősödnek az izmok, valamint a keringési- és a szívrendszer is folyamatosan dolgozik. A síelés egyszerre jelent fizikai és szellemi tréninget, aminek ráadásul közösségformáló ereje is van. Javítja az egyensúlyérzéket és a rugalmasságot, és nem csupán a lábat és a törzset, de a karizmokat is megdolgoztatja.

Látogassunk el hazai sípályáink egyikére és élvezzük a síelés jótékony hatásait! 

Jó csúszást mindenkinek!

https://csodalatosmagyarorszag.hu/programok/fesztival-koncert/mohacsi-busojaras-2022/

https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/7290/a-legjobb-teli-sportok

https://belvarosikorizo.hu/korcsolya-oktatas/

https://www.webbeteg.hu/cikkek/sport_egeszseg/9901/teli-sport-a-sieles

https://www.sportosbolt.hu/hasznos-sieles

Előző hír Következő hír

Hírek

Az Országos Kéktúra útvonal két szakasza / I. rész

Téli bolyongás erdőn – mezőn

Tovább

Budapesti régiségkereskedések

Vigyünk új színt otthonunkba környezettudatos módon!

Tovább

Brazil Nagykövetség

Kiállítások

Tovább

Mr. Fruit

Hogyan vált valóra egy álom a Corvin sétányról

Tovább