2022 Augusztus 4

Augusztusi könyvajánló

Simon Sinek: Együtt minden jobb - Az inspiráció kis könyve

Nagyon sokan esetlegesen éljük az életünket - sodródunk az árral.

Az elégedettség viszont csak akkor adatik meg, ha tudatosan élünk.

"Mit akarsz kezdeni az életeddel? Mihez kezdesz az életben?"

"Vannak céljaid? Van egy nagy álmod? Pontosan tudod, hogy amit csinálsz, azt miért is csinálod?"
Mind ismerünk valakit, akinek ezek a kérdések feladták a leckét. Mert a válasz sokszor nehezen megfogható, bizonytalan.

Számos úton elindulhatunk az ismeretlen jövő felé, de utunk, a legjobb eséllyel, csak akkor lesz élvezetes, ha van egy megbízható útitársunk.

Egyedül is felépíthetünk egy sikeres karriert vagy egy boldog életet. De miért tennénk?

Együtt minden jobb.

Ez a különleges és kedves kis könyv igen szokatlan formában érvel azon egyszerű elv mellett, miszerint: együtt minden jobb. Simon Sinek, a Kezdj a miérttel! és A jó vezetők esznek utolsónak című bestsellerek világjáró szerzője összegyűjtött tudását most egy gazdagon illusztrált mesében adja át.

Simon Sinek hivatásos optimista. Hisz abban, hogy az emberiségre jobb jövő vár. Előadása minden idők harmadik legnépszerűbb videója a TED.com oldalon. A StartWithWhy.com weboldalról az érdeklődők többet is megtudhatnak Sinek munkásságáról, és arról, hogyan inspirálhatjuk a környezetünkben élőket.

https://www.libri.hu/konyv/simon_sinek.egyutt-minden-jobb.html?recommendationId=l5kzzoec-g0kzgadyxew-S.MAIN_PAGE-03cg2jl

Jorge Bucay: Mesék, melyek megtanítottak boldognak lenni

Életünk mekkora része az, amit igazán életnek nevezhetünk? Meg tudjuk-e jósolni a jövőt, s elkerülhetjük-e a tragédiát, mely látszólag elkerülhetetlen? Hogyan szabadulhatunk meg kínzó gondolatainktól? Mekkora áldozatot vállaljunk szerelmünkért?

A világhírű argentin pszichoterapeuta, Jorge Bucay nem ad egyértelmű választ ezekre és a hasonló kérdésekre, hanem csak történeteket mesél... Meséket, melyek megtanítanak gondolkodni.
Azt vallja, hogy minden útmutatást konkrét helyzethez kell kötni. Az általános szép szavak nem sokat segítenek, s ha ömlesztve az emberre zúdítják a sok bölcs tanítást, nem ér annyit, mint az, ha életünk valamely problémájával egy megragadó képben, mesében szembesülünk.
Meséi segítenek jobban megismerni önmagunkat, kapcsolatainkat, félelmeinket. És segítenek megtalálni a boldogságot.

Jorge Bucay könyvei több mint 1o millió példányban fogytak el világszerte, könyveivel, tanításaival megszámlálhatatlan embert segített hozzá egy teljesebb, boldogabb élethez.
A regény korábban Elgondolkodtató történetek címmel jelent meg. 

https://www.libri.hu/konyv/mesek-melyek-megtanitottak-boldognak-lenni.html?gclid=EAIaIQobChMIgNnq0dvA-AIVC7h3Ch2jxwBMEAQYAyABEgJGevD_BwE

Monty Don: A kertészkedés öröme

„Kötelező olvasmány minden lelkes organikuskert-művelő számára” Alan Titchmarsh, A kertész leszek népszerű szerzője

Monty Dont, A kertész kertje című sorozat szenvedélyes kertművelőjét és szemet gyönyörködtető birtokát a magyar tévénézők is jól ismerik. A neves brit kertész hosszú pályafutása során mindvégig arra törekedett, hogy a természettel összhangban, vadon élő állatokkal körülvéve nevelgesse csodálatos növényeit. Szigorúan szerkesztett, sövényekkel elválasztott, ugyanakkor ösvényekkel összekötött, tematikus kiskertekből álló birtokán gyakorlatilag bármi megterem, az árnyékkedvelő erdei virágoktól a vízinövényeken át a dúsan termő almafákig. Monty Don sok-sok év kertművelési tapasztalatát osztja meg az olvasókkal ebben a lenyűgöző, színes képekkel teli könyvben, hogy mindenki kialakíthassa és örömét lelhesse a saját organikus kertjében, harmóniában a természettel.

https://moobius.hu/konyv/hobbi-szabadido/kerteszkedes/monty-don/a-kerteszkedes-orome?gclid=CjwKCAjwq5-WBhB7EiwAl-HEklYBERtUoUd2qwQp_YSBsiJQoY9pni3XpnZrPcazLokW291gDb_7JRoC31MQAvD_BwE

Szerb Antal: A harmadik torony

Először jelenik meg önálló kötetben Szerb Antal 1936-os olaszországi útinaplója, melynek néhány jelenete az Utas és holdvilág lapjain kapott később költői formát. Város és tájleírások, kultúrtörténet, finom megfigyelések, és mindezek ellenpontjaként a harmincas évek Európája. Az Utas Velencéből Vicenzán, Veronán és Ravennán át jut el San Marinóig, hogy ráakadjon a Harmadik Toronyra, amely - még hiszi - segít átvészelni a szörnyű kort, amelyben élnie adatott. A szöveghez korabeli fekete-fehér fényképeket válogattunk.

https://www.libri.hu/konyv/szerb_antal.a-harmadik-torony.html

Előző hír Következő hír

Hírek

Az Országos Kéktúra útvonal szakasza / XIX. rész

Hűsítő erdei túra nyári napokra

Tovább

Karácsonyi koncert és egyéb kulturális ajánlások

Nem múlhat el karácsonyi készülődés Csajkovszkij Diótörője nélkül.

Tovább

Bank Center Elevator Gallery / 2

Csiszér Zsuzsi kiállítása

Tovább

Januári könyvajánló

Kezdjük az új évet olvasással!

Tovább