2020 Február 1

Izgalmas irodalmi estek a Várkert Bazárban

APOSZTRÓF - TANDORI ÉS PILINSZKY-EST

2020. február 13-án lesz egy éve, hogy elhunyt Tandori Dezső a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és József Attila-díjas költő, író, műfordító. Tandori költészete, prózája, műfordításai kikezdhetetlen értéket képviselnek.

Február 11-én, a Várkert Irodalom Aposztróf estjén e két alkotó előtt tisztelgünk: kettejük költészetének közös pontjaira világítunk rá, átjárhatóvá, egymás felől is értelmezhetővé tesszük életművüket: Tandori és Pilinszky nyelve, világa, sűrűsége, képei kerülnek a fókuszba. Tandori korai és Pilinszky kései versei, Tandori jól ismert motívumai, Pilinszky töredékei - felolvasószínházban és beszélgetésben.

Vendégek:
Szamosi Zsófia - színművész
Gyabronka József - színművész
Schein Gábor - irodalomtörténész
Prieger Zsolt - zenész, az Anima Sound System alapítója 
Juhász Anna - háziasszony, szerkesztő

RADNÓTI MIKLÓSNÉ GYARMATI FANNI NAPLÓJA

HÁMORI ILDIKÓ ÖNÁLLÓ ESTJE

Február 02. 19.00 órakor

Az elmúlt évek egyik legnagyobb irodalmi szenzációja Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni 1935 és 1946 között írt naplójának megjelenése volt. Szinte a naplók kiadásával egy időben Hámori Gabriella színésznőben megfogalmazódott, hogy szeretne ebből a lenyűgöző anyagból előadást csinálni. A FILC / Fischer Iván Lakásszínháza /saját produkcióját először 2015. december 15-én láthatta a közönség Seres Tamás szerkesztésében és rendezésében. A darab azóta több, mint 50 teltházas előadást élt meg, s bemutatták több fesztiválon és játszóhelyen.

Előző hír Következő hír

Hírek

Louvre online

Online és ingyenesen elérhető a Louvre gyűjteménye

Tovább

BookUp Könyvesbolt

Karácsonyi pop-up könyvesbolt a Bazilika szomszédságában

Tovább

Júliusi könyvajánló

Könyvek a nyári szabadságra

Tovább

Az Országos Kéktúra útvonal szakasza / XII. rész

Kattintson az idei utolsó kéktúra szakasz ismertetőjéhez.

Tovább