2022 November 2

Bank Center Aula

2022. november 30-ig Fülöp Gábor szobor kiállítását tekinthetik meg a Bank Center aulájában.  A szobrok mindegyike életnagyságú, egyedileg, fából készített műalkotás.

Fülöp Gábor Budapesten él és alkot, itt végezte tanulmányait is a Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrász szakán. Számos díj tulajdonosa. Rendszeresen állít ki hazai és nemzetközi kiállításokon, szobrai világszerte megtalálhatóak gyűjteményekben.

Munkáit a szobrászat hagyományos technikáinak sajátos újraértelmezésével valósítja meg. Érdeklődése középpontjában az élő organizmusoknak az egymással és környezetükkel való viszonya áll; visszatérő témája az emberi test. Gondolkodásában nagy szerepet kap a keleti filozófia, a panteista szemlélet. Kiemelt szerepet játszik a szobrok felülete.

Művei azt a harmónia iránti igényt közvetítik, amely a természet és az ember között kellene, hogy fennálljon. Ember, állat, növény szimbiózisa, az élővilág egyensúlyának, harmóniájának visszaállítása és megtartása, amely az emberiség, a földi élet megmaradásának záloga.

email: info@gaborfulop.com

web: www.gaborfulop.com

tel: +3670 504 4336

Előző hír Következő hír

Hírek

Az Országos Kéktúra útvonal szakasza / XIII. rész

Kezdjük aktívan az évet és kiránduljunk!

Tovább

Bank Center fotókiállítás

Környezetvédelem & Divat

Tovább

Februári könyvajánló

Válasszunk egy jó könyvet!

Tovább

Az Országos Kéktúra útvonal szakasza / XXIV. rész

Tokaji-hegység túra

Tovább