2022 November 4

Novemberi könyvajánló

Kath Stathers: Bakancslista - Vad tájakon - 1000 kaland nagyban és kicsiben

A Bakancslista - Vad tájakon 1000 hihetetlen természeti csodát mutat be a Föld valamennyi kontinenséről: találkozhatunk a Csendes-óceán vizeiben élő bálnákkal, búvárkodhatunk Ausztrália partjainál, etethetünk pandákat Kínában, lovagolhatunk vadlovakkal Franciaországban. A gyönyörű fotók mellett hasznos információkkal lát el bennünket arra vonatkozóan, hogyan támogathatjuk a természet védelmére tett erőfeszítéseket, és tájékoztat a vadon élő állatok viselkedéséről. Ez a kézikönyv biztat bennünket, hogy legyünk bármely életszakaszban - az egyetemi évek alatt, a karrierépítés időszakában vagy épp nyugdíjaskorban -, merjünk olyan dolgokat tenni, melyeket mindig is szerettünk volna, de eddig még nem nyílt rá alkalmunk. Ragadjuk meg az utolsó esélyt arra, hogy megfigyeljünk egy veszélyeztetett fajt, vagy önkéntesként csatlakozzunk egy természetvédelmi projekthez. Éljünk át izgalmas kalandot, élvezzük a lenyűgöző tájakat - bármi legyen is az álmunk, ez a könyv segíti, hogy bakancslistánk tovább bővüljön a természet lenyűgöző világával. 

https://www.libri.hu/konyv/kath_stathers.bakancslista-vad-tajakon.html

Eva-Maria Bast: A királynő

1938-ban, amikor a fiatal Erzsébet Görögországban megismerkedik a sármos Fülöp herceggel, a trón várományosa számára nem kérdés: ezzel a férfival akarja leélni az életét. A családja azonban ellenzi kapcsolatát a vagyontalan nemessel. Erzsébet mégis kitart választottja mellett, és már akkor megmutatkozik, milyen is ő valójában: erős akaratú, őszinte és szerény. A pár együtt birkózik meg Erzsébet legnagyobb feladatával, nevezetesen, hogy felkészüljön Anglia királynőjének a szerepére. A trónig vezető rögös út kemény megpróbáltatások elé állítja a fiatal házaspárt, az ezekkel való küzdelem nagymértékben meghatározza a királynő további életét.

Eva-Maria Bast életrajzi regényében II. Erzsébet rendkívüli életpályájából emel ki kulcsfontosságú időszakokat, amivel egészen új megvilágításba helyezi a királynőt. Betekintést nyerhetünk a brit királyi család kötelességgel és elhivatottsággal teli életébe, miközben megismerhetjük a fiatal Erzsébet mindennapjait még a trónra kerülése előtt. 

https://www.libri.hu/konyv/eva-maria_bast.a-kiralyno--7.html

Alexa Kaye: Ökotakarékosság otthon

Ökotakarékos életmód és klímavédelem otthon

A könyv útmutató a környezettudatos élethez: segítségével aktívan tehetünk Földünk és a klíma védelméért, miközben még pénzt is spórolhatunk. Példákat olvashatunk frappáns takarítási tippekre, csinos és természetes lakásdekorációk elkészítésére, a háztartási hulladék csökkentésére, a vegyszerek helyett használható, a háztartásban meglévő természetes tisztító- és testápoló szerekre. Ötleteket találunk arra, hogyan hozzuk rendbe vagy alakítsuk át régi ruháinkat. A könyv megmutatja, hogy számtalan módon csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat, miközben örömünket leljük új, fenntarthatóbb életmódunkban.
Nincs tartalékbolygónk, Földünket, ezt a meglévő otthonunkat kell megóvnunk.

https://www.libri.hu/konyv/alexa_kaye.okotakarekossag-otthon.html

John C. Lennox: 2084

Mit tartogat számunkra a 2084-es év? A mesterséges intelligencia fejlesztése messze nem csupán az informatikusokat érinti, hanem kihat az egész emberiségre. John C. Lennox, az Oxfordi Egyetem nyugalmazott matematikaprofesszora 2084 című könyvében bemutatja, mit tud ma és mire lehet képes a technológia, majd bibliai nézőpontból értékeli az olyan népszerű jövőkutatók és sci-fi írók elképzeléseit, mint Harari, Dan Brown, Tegmark vagy C. S. Lewis.

https://www.lira.hu/hu/konyv/ismeretterjeszto-1/2084-1?kampany=aw-visual&gclid=EAIaIQobChMI3vvqiIyD-wIVh9F3Ch3QCA4FEAQYBCABEgJFnvD_BwE

Előző hír Következő hír

Hírek

Minden, ami ÖKO

Élj, vásárolj és közlekedj környezettudatosan!

Tovább

Bank Center Elevator Gallery / 2

Csiszér Zsuzsi kiállítása

Tovább

Aktívan a natúrparkokban

Rendezvénysorozat

Tovább

Mit olvassunk? - irodalom ajánló

Töltsük a szabadidőt olvasással

Tovább