2022 December 4

Decemberi könyvajánló

Charles Dickens: Karácsonyi történetek

A nagy angol mesemondó talán legismertebb műve az 1843-ban írt és most is időszerű Karácsonyi ének. Szegénység és gazdagság örök ellentétét állítja szembe és oldja föl Dickens a szívtelen, gazdag Scrooge megigazulásának meseszerű történetében, amelynek adaptációival (több tucat megfilmesítés, hangjáték, színpadi változat) évről évre találkozhatunk karácsony táján. A mű első megjelenésétől fogva óriási népszerűségnek örvend, s részben ezért Dickens a következő huszonöt évben még sok más karácsonyi-újévi történetet írt. A Karácsonyi történetek címen ismert klasszikus összeállítás, amely a Karácsonyi ének mellett négy további történetet - Harangszó (1844), Házi tücsök (1845), Az élet csatája (1846), A szellem embere (1848) - tartalmaz, magyarul utoljára 1958-ban jelent meg egy kötetben. Most új fordításban adjuk közre ezt az örökzöld gyűjteményt. 

https://www.libri.hu/konyv/charles_dickens.karacsonyi-tortenetek--1.html

Jamie Oliver: Karácsonyi receptek

Ez az impozáns könyv tizenhét év munkáját tetőzi be. A végletekig tökéletesített, csodás receptek, tippek és trükkök eredménye - otthon te is megalkothatsz bármit, ami ebben található. Egy ilyen könyvet csak egyszer írhat meg az ember, tehát mindent meg kellett tennem azért, hogy a lehető legjobb legyen. Megtisztelő arra gondolnom, hogy a Karácsonyi receptek is részese lehet a családok ünnepi előkészületeinek - téged is segíthet abban, hogy igazán tökéletes legyen a karácsonyi lakoma. Remélem, minden évben újra meg újra előveszed majd.

Boldog karácsonyt neked és tieidnek, tőlem és enyéimtől.

Jamie Oliver

https://www.libri.hu/konyv/jamie_oliver.karacsonyi-receptek--1.html

Kordos Szabolcs: Egy város titkai - Budapesti legendák - Legendás budapestiek

Huszár Dávid fotóival

Kordos Szabolcs különleges fotókkal illusztrált új könyvében Budapest számos szegletének, épületének, ismert és ismeretlen helyének titkait tárja fel. Elvisz bennünket az Anker kupolájába, Pest híres és hírhedt mágnásainak palotájába, vagy éppen a Titanic-katasztrófa orvosának rendelőjébe. Bemutatja az eltűnt városrészeket, az egykor ünnepelt hírességek otthonait, és közben megismerjük azokat az embereket, sorsokat, történeteket, amelyek ezt a várost alakították.

Nem történelemkönyv ez, hanem vérbő, gyakran komikus, másszor tragikus privát kalandozás térben és időben. Megelevenedik a múlt, és megszólalnak a leszármazottak, a szakértők és a mai lakók. A könyv elolvasása után garantáltan nem tud majd végigsétálni úgy Budapest utcáin, hogy ne a város rejtvényeit keresse a homlokzatokon.

https://www.libri.hu/konyv/kordos_szabolcs.egy-varos-titkai.html

Michelle Marly: White Christmas - A legszebb karácsonyi dal története

Egy elbűvölő szerelmi történet és minden idők legsikeresebb karácsonyi dalának története.
Irving Berlin, híres hollywoodi filmek és a Broadway ünnepelt zeneszerzője, az 1937. év decemberét a családjától távol kénytelen tölteni. A forró, napsütéses Kaliforniába utazik egy filmforgatásra, ahol hiába is várná a havas karácsony eljövetelét. A magány szenteste letaglózza, csakúgy, mint a fájdalom már hosszú évek óta. Egyetlen fiát évekkel azelőtt ekkortájt veszítette el, és azóta a szép, meghitt ünnep csupán a gyász és veszteség időszaka a számára. A szeretett felesége és a kislányai utáni vágyakozás ülteti le a zongorához, és egy olyan dalt álmodik meg a hóesés varázsolta fehér karácsonyról, amely karácsonyi csodaként vigaszul hat a bánatára. A nevét pedig világszerte híressé teszi.

https://www.libri.hu/konyv/white-christmas-a-legszebb-karacsonyi-dal-tortenete.html?gclid=Cj0KCQiA7bucBhCeARIsAIOwr-9En4efnCdgTGWa2rZB3RTKhz2OIq96u9LmFEqPG5zOuTNhzgGW2EMaAqM2EALw_wcB

Előző hír Következő hír

Hírek

Kertmozi

Filmezzünk a szabadban!

Tovább

Az Országos Kéktúra útvonal szakasza / XIX. rész

Hűsítő erdei túra nyári napokra

Tovább

Az Országos Kéktúra útvonal szakasza / III. rész

Fedezzük fel a Visegrádi-hegység szakaszát.

Tovább

Hurrá, nyaralunk!

Íme, néhány kedvenc a magyarországi nívós és egyedi szálláslehetőségek közül – kicsit másképp.

Tovább