2020 Március 3

Tavasztól folytatódik az M3-as metró felújítása

A tervek szerint 2020 márciusától az Arany János utca és a Ferenciek tere, 2020 júliusától pedig a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák metróállomásokon is elindulnak a munkálatok, ez azt jelenti, hogy az említett megállóhelyeken a metrószerelvények megállás nélkül áthaladnak.

Az M3-as metró rekonstrukciója az északi szakasz felújítását követően jelenleg a déli részen zajlik. Ez a tervek szerint idén ősszel véget ér, így Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között is teljesen felújított, korszerű állomásokon keresztül lehet majd utazni. A déli vonalrész átadása után, várhatóan ősszel indul a középső szakasz felújítása: ekkor a Nagyvárad tér és a Lehel tér között zárják le a metróvonalat a forgalom elől. Azonban már ezt megelőzően elkezdődik négy megálló rekonstrukciója: az Arany János utca és a Ferenciek tere állomáson márciustól, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomáson pedig júliustól az őszi teljes lezárásig megállás nélkül haladnak át a szerelvények.

A Nyugati pályaudvar és a Semmelweis Klinikák állomások közötti szakasz teljes lezárása a déli szakasz forgalomba helyezése után, 2020 végén várható. A Nagyvárad tér és a Lehel tér állomások felújítására zárásként 2022-ben kerül majd sor.

Előző hír Következő hír

Hírek

Szépművészeti Múzeum kiállítás

Csontváry 170

Tovább

Csak a Mentes Őszi Fesztivál

Minden mentes egy helyen

Tovább

Teraszos élmények

Fedezzük fel a teraszos vendéglátóhelyeket a város szívében

Tovább

Minden, ami ÖKO

Élj, vásárolj és közlekedj környezettudatosan!

Tovább