2019 Július 19

Vadász utcai sportközpont nyílik

Kiemelt kormányzati beruházásként, a Vadász utca 30. alatt található ingatlan újraépítésével Budapest új, minden igényt kielégítő kortárs sportközpontja jön létre. A Belvárosi Önkormányzat alapvető célja, hogy a létesítmény minden szintjén valódi közösségi épületként funkcionáljon, számos sportágnak helyet adva. Nem csak a kerületi lakosok és a kerületben dolgozók szabadidős sportolására, pihenésére, és egyéb közösségi rendezvényeknek ad majd helyet, de a környező iskolák testnevelési foglalkozásai számára is.

A sportközpont tervezésekor a Belváros Önkormányzatának kifejezett szándéka az, hogy az épület alacsony energiafelhasználású „zöld-ház” legyen: saját termálkúttal, illetve a tetőre telepített napelem-parkkal, nagyobb zöldfelületekkel is rendelkezzen. A fúrási munkálatok során 800 méter mélyen termálvizet találtak, ami fürdőzésre, fűtésre, és vízmelegítésre is alkalmas. 

A multifunkciós jelleg miatt a létesítmény minden korosztály számára aktív kikapcsolódásra is lehetőségeket biztosít, fitnesztől a falmászáson át az uszodáig. A földszinten a közösségi terek, a térszín alatt a vizes sport és szabadidős funkciók (úszómedence, wellness-részleg), a földszint felett a kosárlabda- és teremfoci pálya, tornaterem, fitneszterem és szabadidős funkciók kapnak helyet az épületben, míg az épület tetején egy tetőterasz szolgálja majd a kikapcsolódást.

A megnyitás tervezett dátuma: 2020

Előző hír Következő hír

Hírek

Madame Tussauds Budapest

Sztárok a Palazzo Dorottyában

Tovább

Májusi népszokások, népi hiedelmek, fagyosszentek

Májusfa állítás, pünkösdi királyválasztás és fagyok elleni füstölés a gyümölcsösben

Tovább

Áprilisi könyvajánló

Mit olvassunk Húsvétkor?

Tovább

Henri Matisse: A gondolatok színe

Remekművek a párizsi Pompidou Központból

Tovább