2020 Május 4

Mit olvassunk? - irodalom ajánló

A mostani helyzet lehetőséget biztosít arra, hogy sokkal többet olvassunk. Fogadják szeretettel az alábbi ajánlásokat, különböző műfajokból.

Frei Tamás: Bábel 

A pécsi születésű író a rendszerváltás utáni időszak egyik meghatározó médiaszemélyisége volt, majd meghódította az irodalmat is. 2019-es regénye, a Bábel újra a bestseller listák élére tört. Izgalmas, akciódús, szokás szerint lényeglátó és égetően aktuális. A terrorizmust a drótkerítés sem képes megállítani. A modernkori népvándorlás bábeli zűrzavarában minden lehetséges.

Keresztesi József: Csücsök, avagy a nagy puding hajsza

Elsősorban gyerekeknek íródott ez a verses meseregény, de szórakoztató fordulatai, igazi irodalmi leleményei a felnőtt olvasókat is lenyűgözik. Csücsököt, Vérpudingot, Sir Bonbont és a többieket Horváth Ildi grafikus eleveníti meg úgy, hogy az embernek valósággal összefut a nyál a szájában. A közös olvasgatást egy családi sütikészítés is követheti, természetesen a legkisebbekkel együtt!

Edith Eva Eger: A döntés

Dr. Edith Eva Eger tizenhat éves volt, amikor a nácik megérkeztek magyarországi szülővárosába, Kassára és családjával együtt Auschwitzba hurcolták. Edith a nővérével együtt túlélte a borzalmakat és úgy döntött, megbocsát fogva tartóinak és mindennap élvezi az életet. Évekkel a kiszabadulását követően egyetemre ment és pszichológusnak tanult, ma pedig többek között bántalmazott nőknek, poszttraumás stresszel, függőséggel vagy gyásszal küszködőknek segít.

Náray Tamás: Utolsó reggel Párizsban- kedvenc francia süteményreceptjeim

Az utolsó reggel Párizsban című kötetének részleteiből izgalmas ízelítőt kapunk abból is, milyen a világhírű francia divat világa. A közel 50 francia édességhez bónuszként jár három recept Náray Tamás magyar kedvencei közül is. Vigyázat: az édesség és az olvasás függőséget okoz!

 

Előző hír Következő hír

Hírek

Zene ajánló

Novemberi koncertek

Tovább

Pünkösd

Pünkösdi szokások és hagyományok

Tovább

A 40. jubileumi Budapesti Tavaszi Fesztiválról

A 40. Budapesti Tavaszi Fesztivál április 3. és 19. között kerül megrendezésre, mely ismét változatos összművészeti műsorral várja az érdeklődőket.

Tovább

Januári könyvajánló

Sok izgalmas olvasnivaló vár ránk az idei évben is, nézzünk meg ezek közül néhányat.

Tovább