2020 December 1

Online kulturális karácsonyi események

A méltán híres Szentendrei Karácsonyi Vásár az idén rendhagyó módon kültéren is, de a programok tekintetében online kerülnek megrendezésre. November végén kapja meg ünnepi köntösét a Fő tér: a hatalmas városi karácsonyfa mellett az adventi koszorú, a betlehem és a világító hógömbök is helyet kapnak. Az adventi időszak legszebb, meghitt eseménye a főtéri gyertyagyújtás 17 órakor kezdődik Advent mind a négy vasárnapján. A gyertyagyújtást közös ima, rövid ünnepi műsor és fényfestés kíséri. A jelen helyzet miatt idén a gyertyagyújtások utáni közös ünneplés elmarad. Egyes programjainkat járványbiztonsági szempontból virtuális térbe költöztetjük: így a szentendrei óvodások néphagyományt éltető „Menjünk mi is Betlehembe” programsorozatát, a Musica Beata és az Új Szentendrei Kamarazenekar Adventi hangversenyét, illetve a Szentendre Táncegyüttes néptáncgáláját.

A részletes programokról itt olvashatunk: https://www.facebook.com/AdventSzentendre/

Karácsonyi hangverseny a Zeneakadémián: december 23. szerdán, 19:30 

Heinrich Schütz: Karácsonyi történet, SWV 435

Heinrich Schütz: Karácsonyi történetét (SWV 435) a feljegyzések szerint 1640-ben Drezdában mutatták be, alcíme: Jézus Krisztus, Mária fia örömteli és kegyelmes születésének története. A mű szövege Luther Márton fordítása alapján válogatott bibliai idézetekből áll. A korai német barokk mestere már idős korában alkotta a darabot. Letisztult megformálással, világos hangszerkezeléssel, a kor kissé távolságtartó modorában vezet át bennünket az újszövetségi cselekményen.

Vegyél hazait! Online karácsonyi vásár

A #vegyélhazait mozgalmunk újabb lehetőséget kínál Nektek Alkotóknak! Szeretnénk, ha idén minden karácsonyfa alá hazai termék kerülne, ezért megnyitjuk az Online Adventi Vásárunkat, ezzel is támogatva a magyar vállalkozókat. 2020. november 24 – december 6. között alkalmatok nyílik megjelenni adventi online piacterünkön, ahol bemutatkozhattok termékeitekkel!

https://www.vegyelhazait.hu/adventivasar

Budafoki pincejárat: évzáró online pincejárat decemberben

Időpont:2020, december 5.

Fedezze fel velünk a Bornegyedet, nyitott pincék Budapesten - 2020. december 5-én évzáró ONLINE Pincejárat. Mindenkit szeretettel várunk!

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-budafoki-pincejarat.html

 

Előző hír Következő hír

Hírek

Bank Center Aula

Fülöp Gábor szobor kiállítása

Tovább

Januári könyvajánló

Válassz egy könyvet idei első kínálatunkból!

Tovább

Augusztusi könyvajánló

Válassz kínálatunkból egy izgalmas könyvet augusztusban is!

Tovább

Az HBO Max megérkezett Magyarországra

Nézz online mindent, amit szeretsz egy helyen

Tovább