2021 Július 2

Budapesti és vidéki strandok, szabadstrandok

A hűvös tavasz után, beköszöntött az igazi nyár és a hőséget legszívesebben vízparton tudjuk elképzelni. 

Válassz budapesti és a környékbeli strand ajánlásaink közül és hűtsd le magad!

Paskál strandfürdő

Budapest legfiatalabb strandfürdője.  A Paskál Gyógy- és Strandfürdő fejlesztése 2016-van valósult meg, ami által a fürdő most már egész évben várja a pihenni vágyó vendégeit. A fürdő a fejlesztés által több beltéri medencével, szaunával és öltözőrésszel is bővült. A fejlesztést követően már több gyógyszolgáltatás is elérhetővé vált a gyógyulni vágyóknak.  A következő években is fokozatosan fejlődött a fürdő.

A strand területén összesen 8 db egész évben üzemelő medencét, 3 szaunát és gőzkabint vehetnek igénybe a látogatók.  Masszázsok segítik a vendégek ellazulását, valamint több gyógyszolgáltatás is elérhető (iszapkezelés, víz alatti vízsugármasszázs, szénsavas fürdő), melyeknek kedvező hatásai vannak különféle betegségek esetén.  4 kültéri medence, drinkbár és sportpályák (lábtenisz, fitness park, strandröplabda és játszótér) állnak a vendégek rendelkezésére.Gyermek- és felnőtt úszásoktatáson is részt lehet venni, továbbá nyári táborozásra is van lehetőség.

További információ a honlapon:

https://www.paskalfurdo.hu/

https://www.budapeststrand.hu/budapesti-strandok/paskal-strandfurdo/

 

Csillaghegyi strandfürdő és uszoda

A budai hegyoldal lábánál, mesés és változatos domborzati környezetben vár Rád a nyár, a napsütés és a természet, ahol a múlt ötvöződik a jelennel!  A strand Buda legnagyobb, második legrégebbi strandja 90.468 m2 parkosított területen fekszik, amely kiválóan alkalmas napozásra, pihenésre. A kirándulni vágyók igényeit az ősfás sétányok elégítik ki.  A strand 100 évre visszanyúló története ritka kincseket rejt, amely nyomot hagyott a jelenben.

Mai formáját 2000-ben nyerte el a fürdő, amikor minden medencéjét vízszűrő-forgató berendezéssel látták el. Jelenleg a hegyoldalban épült fürdő első szintjén egy úszó és egy strandmedence található, feljebb gyerek pancsoló és napozóterület helyezkedik el. A fürdőhöz tartozó hotel és étterem épülete jelenleg más funkciókkal működnek tovább.

Egész éves és szezonális szolgáltatásokkal várja vendégeit a Csillaghegyi strand.  Medencék, szaunák, sófürdő, tornaterem, pihenő, wellness medencék, gyermekmedencék és csúszdák vehetők igénybe, míg a pihenni vágyók választhatnak több masszázs közül is.

Szezonális szolgáltatások között megtaláljuk a klasszikus strandmedencét, úszómedencét és gyermekmedencét. A vizes lehetőségeken kívül elérhető továbbá fitness park és játszótér, VIP napozók, melyek nyugággyal és napernyővel felszereltek.

https://www.csillaghegyifurdo.hu/

https://www.budapeststrand.hu/budapesti-strandok/csillaghegyi-strandfurdo-es-uszoda/

 

Amennyiben természetes vízre vágyunk, ajánljuk figyelmükbe a D-Beach-et Domonyban és a szentendrei postás strandot, mindkettő egy órányi autóútra a várostól.

Domonyvölgyi-tó - D-Beach 

Gödöllőn és Máriabesnyőn áthaladva, Domonyvölgy és a Lázár Lovaspark felé kanyarodva csak egy homokos utcát kell végigkövetnünk, hogy megérkezzünk arra a strandra, amit csak akkor talál meg az ember, ha célirányosan keresi. Budapesttől 30-40 percre található kocsival, az Örs vezér teréről egyórás buszúttal érhető el a mediterrán hangulatban megálmodott homokos strand.

2005 tavaszán létrejött a D-Beach Kft. Egy színvonalas, kulturált natúr park létrehozását tűzték ki célul, amely 14000 négyzetméter homokos plázzsal, strandröplabda és strandfoci pályákkal áll a környékbeliek és az országos bajnokságok rendelkezésére.

Különleges és egyedi a strand és a szabadidőpark, tengerparti hangulatot idéző partszakasza melyhez hasonló Budapest 30 kilométeres vonzáskörzetében nem található. A további tervek között első számú jelentőségű egy színpad létesítése, amelyen nyári koncertsorozatot terveznek. A D-Beach lehetőségei természetesen bővülnek a szomszédos Lázár Lovaspark kínálatával, amely az ország egyik legnagyobb lovas és fogathajtó központjaként nyújt programokat, valamint a D-Beach-től alig öt kilométerre található egykori katonai gyakorló pályával, amely offroad és quad versenyek kiváló helyszíne.

http://www.astrand.hu/

https://welovebudapest.com/toplista/termeszetes-strandok-a-fovaros-kozeleben-ahol-megmartozhatsz

 

Szentendrei postás strand

Budapesthez legközelebb a tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető szentendrei Postás strand található, ahol a partmenti sekély vízben remekül lehet pancsolni vagy akár a parton homokvárat építeni, hiszen a víz és part talaja egyaránt homokos.  A strandon van öltöző és zuhanyzó.

A szolgáltatások között megtalálható futball-és teniszpálya az aktív kikapcsolódás kedvelőinek, a strand területén kialakított játszótér miatt kisgyerekeseknek is ideális, valamint kijelöltek kutyabarát strandszakaszt is. 

https://strand.hu/strand/postas-strand-527

https://csalad.hu/csaladban-elni/ingyenes-strandok-budapest-kornyeken?gclid=EAIaIQobChMI89j367at8QIVyed3Ch0a6QTBEAAYASAAEgLQoPD_BwE

Előző hír Következő hír

Hírek

Májusi könyvajánló

Élvezzük az első májusi napsugarakat és olvassunk egy jó könyvet!

Tovább

Programajánló

Farsangi programok

Tovább

Online Bartók Tavasz

Áprilisi kulturális eseménysorozat

Tovább

Júliusi programajánló

Válogasson hazai programkínálatunkból

Tovább