2021 Március 4

Márciusi könyvajánló

Evan Osnos: Joe Biden - a normalitás embere

Joseph R. Bident, Barack Obama alelnökét nevezték már a legszerencsésebb embernek - és a legszerencsétlenebbnek is. Szerencsés, mert ötven évnyi töretlen pályafutása a Fehér Házig vitte, és szerencsétlen, mert ezt a fél évszázadot fájdalmas személyes veszteségek és mély csalódások kísérték.

Noha Joe Biden életét drámai események alakították, a hajtóerőt hozzá olyan eltökéltség adta, amely a politika legfelső köreiben is ritka: a szembenézés a tévedésekkel, az emberi fogyatékosságokkal és a sorsfordulatokkal. Saját próbatételei mély empátiát fejlesztettek ki benne a küszködő emberek iránt és ez a tulajdonság nélkülözhetetlen akkor, amikor az amerikai nemzet évtizedek óta legnehezebb időszakát éli át.

Evan Osnos, a The New Yorker újságírója hosszú interjúkat készített Bidennel és másokkal, köztük Barack Obamával és a Biden család tagjaival. A bennfentes, érdekes és hiteles könyv megjeleníti az elnökjelölt hosszú és eseménydús szenátusi pályafutását, nyolcéves alelnöki megbízatását, a mellőzöttség éveit, amikor 2016-ban a demokraták Hillary Clinton mögé álltak, és a döntést, hogy harcba száll az elnökségért Donald Trumppal.

Bálint György: Kertésznapló 2021

Bálint György, az ország Bálint Gazdája ebben a rendhagyó kertésznaplóban hónapról hónapra, hétről hétre ad hasznos tanácsokat az aktuális kerti teendőkről, és megosztja az olvasóval a legfontosabb elméleti ismereteket is. A kötet napló is egyben, amelybe az olvasó többek közt bejegyezheti a saját kertjére vonatkozó tudnivalókat, az elvégzett munkákat és a még szükséges teendőket. "Korunk kertjei két feladatot tűztek maguk elé: legyenek szépek és hasznosak. A két célkitűzés nem ellentétes egymással, sőt segítik is egymást: egy virágzó meggyfa nem csupán bámulatosan szép látvány, de értékes gyümölcsöt is érlel. Egy szőlővel felfuttatott lugas nem csak látványos, de nagyon kellemes a forró nyári napokon. A korszerű kertben mindenki talál magának való zugot: a gyerekek játszóteret, a felnőttek napozó helyet, az idősek csendes, kellemes szegleteket. És a kert mindenkinek ad munkát, nem csak a jó erőben levő fiatal férfiaknak, hanem a nőknek, a tinédzsereknek és az időseknek egyaránt. A kalendárium évszázadokig a családok legkeresettebb olvasmánya volt, megjelölhették benne a születésnapokat, a kötelezettségeket, a jó szórakozás időpontját. Ebben a kalendáriumban a kerttel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókra kívánom felhívni az Olvasók figyelmét. Ha ez sikerült, elértem a célomat. Kedves Mindannyiuknak jó olvasást és gazdag termést kívánok!" Bálint György

Pál Ferenc: Ami igazán számít - Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal?

Szeretnék veletek együtt megérkezni e könyv révén egy-egy igazán lényeges pillanathoz, amikor meggyőződéssé erősödik bennünk a fölismerés: már tudom, hogy mi az, ami valóban számít. 

Ha rátaláltunk a saját válaszainkra, érdemes kidolgoznunk magunkban bizonyos készségeket, magatartásformákat, hogy a mindennapok során is alkalmazni tudjuk azt, amit már fölfedeztünk. 

Ez a könyv szándékom szerint az eddigi szakmai tanulmányaim és emberi tapasztalataim összefoglalását is jelenti. Arra vágytam, hogy amit a különböző humán területek tudásban, kutatási eredményekben kidolgoztak, az eljuthasson azokhoz, akiket érint, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. Hozzátok. Ezért több mint tíz nagy téma került a kötetbe, reményem szerint összegyűjtve a leghasznosabb információkat egy-egy területre vonatkozóan. 

Miként ismerjük fel és vigyük véghez a szükséges változásokat? Miként hozzuk magunkat egyensúlyba nehézségek idején? Mit kezdjünk múltunk fájó sebeivel, jövőnk bizonytalanságával? Miként kommunikáljunk hatékonyabban? Hogyan használjuk bölcsen a tapasztalatainkat, és éljünk eredményes, gyümölcsöző életet? Hogyan válhat számunkra éltető erővé a spiritualitás? Mit tegyünk, hogy elkerüljük a kiégést, és derűs emberré váljunk? Hogy ne csak az eszközeink, hanem mi is okosak legyünk? Hogy képesek legyünk megadni a gyerekeinknek, amire igazán szükségük van? Vagyis, hogyan bánjunk jól önmagunkkal, egymással és a földünkkel?

J.K. Rowling: Az Ickabog

Akkora, mint két ló.

A szeme tűzgolyó.

A karmai borotvaélesek.

Vigyázz, mert jön az Ickabog...

Duskáldia egykor a világ legboldogabb országa volt. Bővelkedett aranyban, egy pompázatos bajszú király uralkodott rajta, és olyan fenséges kolbászok, sajtok és sütemények készültek városaiban, hogy aki csak megkóstolta őket, táncra perdült örömében! Birodalomszerte minden szép és jó volt, kivéve a ködös északi részt, Lápföldét, ahol egy régi rege szerint a szörnyűséges Ickabog tanyázott. Minden épeszű ember tudta, hogy az Ickabog csak legenda, rossz gyerekek ijesztgetésére való. De a legendáknak megvan az a furcsa tulajdonságuk, hogy néha önálló életre kelnek... 

Vajon egy mendemonda megbuktathatja a közkedvelt királyt, és térdre kényszerítheti az országát? Annyi biztos, hogy két bátor gyerek olyan kalandba sodródik miatta, amire maguktól sose vállalkoztak volna.

A világ egyik legkiválóbb elbeszélőjének sajátos hangulatú meséjét a szereplők színes tárháza és a fantáziadús cselekmény teszi minden korosztály számára feledhetetlen olvasmánnyá.  J.K. Rowling a könyv eladásából származó teljes bevételét felajánlja olyan szervezeteknek, amelyek célja, hogy segítsenek azokon, akik különösen megszenvedték a koronavírus-járványt.

Előző hír Következő hír

Hírek

Üdvözöljük az Elc Brands elbűvölő világában!

Az egyik vezető licenszügynökség vagyunk Közép-Kelet-Európában, Oroszországban és a FÁK-ban és a 2022-es évvel új irodánk nyílik Sao Paoloban, Brazíliában.

Tovább

Márciusi könyvajánló

Olvasnivalók a hosszú hétvégére

Tovább

Híres magyar borvidékek

Ismét beköszöntött az ősz és egyúttal kezdetét veszi a szüreti időszak. Érdekességek 3 híres magyar borvidékről.

Tovább

Nyári Könyvajánló

Ez a nyár is tartogat néhány felejthetetlen irodalmi művet! Legyünk éppen a strandon, útközben vagy otthon egy fárasztó munkanap után, olvasni mindig jó!

Tovább